ATLETSKI KLUB SIRMIUM

Postani član AK SIRMIUM

Izaberi disciplinu koju bi želeo/la da treniraš. Ne brini, možeš se posle predomisliti.

O nama

AK Sirmijum je osnovan daleke , 1996 .godine ali ne pod današnjim imenom i u sadašnjoj formi registrovanog i priznatog atletskog kluba .

Pre više od jedne decenije na igralištu FK Trgovački , sa nevelikom grupom dece prve treninge je počeo održavati Goran Pavlović, bivši atletičar AK Srem. Deca su trenirala na livadi, u obližnjem parku, i počela se takmičiti po okolnim uličnim trkama i krosevima pod nazivom Atletska škola Trgovački. S proleća sledeće godine u rad se uključuje i Aleksandar Spajić, bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji član beogradskog Partizana i mitrovačkog Srema, tako da se nakon kratkog vremena na njegovu inicijativu osniva Atletski klub Sirmijum, kao udruženje građana koje su osim Pavlovića i Spajića osnovali nekolicina bivših mitrovačkih atletičara i sportskih radnika, Crnić Miodrag, Možek Zlatko, Zeljković Neđo, Vukajlović Goran, Ilić Ruža, Bijuković Miroslav i Krtinić Danilo.

Prve uspehe Klub ostvaruje na Krosu RTS-a , Krosu Politke,dok u zvaničnom atletskom programu,stranice uspeha Kluba počinju sa Kros trčanjima, osvajanjem titula ekipnih prvaka Srbije i Jugoslavije u više navrata.

Prve medalje u zvaničnim atletskim takmičenjima na stazi za Klub donose Dragana Tomašević koja je trenirajući bacanje kugle prve dve godine osvajala titule prvaka države, te postavila rekord Jugoslavije za mlađe juniorke.

1999. god. počinje značajniji rad na klasičnim atletskim disciplinama i pojedinačna , štafetna i ekipna redovna učešća na Kupovima i prvenstvima Vojvodine,Srbije i Jugoslavije na stazi te počeci osvajanja medalja na istim takmičenjima.

U toku 2000. god. U rad Kluba kao trener se uključujeu i bivši atletičar Partizana i Srema Danilo Krtinić, kao i Zoran Miščević, bivši atletičar Srema.

2001.god. počinje ekspanzija rezultata AK Sirmijum pre svega u mlađim kategorijama tako da pionirke osvajaju Kup Srbije i Kup Jugoslavije, dok pioniri zauzimaju treće mesto na Kupu, a na pionirskom prvenstvu Jugoslavije u Nišu se osvaja čak sedam medalja kod starijih pionira i pet kod mlađih pionira.To su ostvarile Ivana Novaković, Aleksandra Pavlović, Bojana Jovanović, Dunja Spajić, Iva Miščević, Milica Macanović, Nenad Kljunović, Dalibor Radanović i drugi. Mnoge od tih pionirki su narednih godina bile okosnica Kluba i ostvarivale su mnoge uspehe Kluba. Na prvenstvu Balkana za Juniore Dragana Tomašević osvaja bronzanu medalju.Ivana Novaković postavlja rekord Jugoslavije na 400m prepone za pionirke. Iste godine za Predsednika je izabran Vladimr Milić tako da Klub postaje organizovan u svakom smislu te reči.

2002.godine na prvenstvu Balkana za juniore Dragana Tomašević osvaja zlato u disku i srebro u kugli, a ostvaruje u učešće u finalu prvenstva Evrope za starije juniore u Grosetu, dok ostali mlađi takmičari počinju igrati sve značajniju ulogu u domaćoj atletici. Na Olimpijskim danima Mladih Balkana u Ohridu učestvuju četiri mlađe juniorke koje se vraćaju sa medaljama i to Ivana Novaković na 100m prepone i 400m prepone, Dunja Spajić u skoku u vis, Bojana Jovanović na 100m i 4x100m, Aleksandra Pavlović na 400m, te od tada Sirmijum postaje nezaobilazan u svim reprezentativnim selekcijama .Iste godine se učestvuje na ekipnom prvenstvu države za starije juniorke gde se osvaja drugo mesto iza Crvene Zvezde.

2003.je godina ostvarenja današnjeg nivoa Sirmijuma, dakle svrstavanje među 3-4 najuspešnija Kluba u zemlji. Na prvenstvu Evrope za mlađe seniorke Tomašvićeva se uspeva plasirati u finale. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniore medalje osvajaju Dunja Spajić– srebro u skoku u vis te Aleksandra Pavlović srebro na 400m,Bojana Jovanović i Zorica Gligorić bronzu na 4x100m.Na prvenstvu Balkana za starije juniore Sirmijum uzima 8 medalja i to Miodrag Đukić zlatnu u koplju, Pavlović Aleksandra srebrnu na 400m i bronzu na 4x400m, Jovanović Bojana bronzu na 200m te srebro na 4x100m, Novaković Ivana bronzu na 4x400m, Subotić Jelena srebrnu na 100m i 4x100m. Na prvenstvu Balkana za seniore medalje za Sirmijum ostvaruju Danijela Čurović srebro u disku, Jelena Subotić bronzu na 4x100m. Na Olimpijskom festivalu mladih Evrope u Parizu učestvuje Bojana Jovanović na 100m i 200m. Mlađe juniorke Gligorić,Jovanović,Novaković,Pavlović postavljaju rekord Jugoslavije u štafeti 100-200-300-400m, dok Aleksandra Pavlović postavlja rekord Jugoslavije za pionirke na 400m. Miodrag Đukić postavlja rekord Jugoslavije u bacanju koplja za starije juniore.Na Kupu Jugoslavije za seniorke Klub osvaja III mesto, a na Kupu za juniorke II mesto.

2004. je godina ekipnog izlaska Sirmijuma u Evropu. Naime, na ECCCJ- Kupu Evropskih Klubskih Šampiona Evrope za juniorke, takmičeći u Ostravi u početnoj C grupi Sirmijumove juniorke pobeđuju i plasiraju se među 16 najboljih ekipa Evrope. Na domaćem ekipnom prvenstvu i Kupu juniorke dominiraju sa ogromnom bodovnom prednosti . Na Kupu Srbije i Crne Gore seniorke osvajaju III mesto. Iste godine Sirmijum ima predstavnika i na Olimpijadi u Atini gde debituje Dragana Tomašević u bacanju diska. Na prvenstvu Balkana za starije juniore u Banjaluci medalje osvajaju Dunja Spajić u skoku u vis i Sanja Baćić u sedmoboju. Iste godine u seniorskoj reprezentaciji SCG učestvuje četvoro atletičara i to Tomaševićeva u disku, Pavlovićeva na 400m i 4x400m , Jovanovićeva na 4x100m,, Novakovićeva na 400m prepone i 4x400m. U juniorskoj reprezentaciji su pored Spajićeve i Baćićeve učestvovale i Pavlovićeva, Novakovićeva, Jovanovićeva, Nataša Laćarački i Tatjana Jelača. Tatjana Jelača postavlja rekord Srbije i Crne Gore u bacanju koplja za pionirke.

2005. godina započinje sa uspešnim zimskim nastupima, učešćem Pavlovićeve i Jovanovićeve na dvoranskom prvenstvu Balkana za seniorke u Atini. Na seniorskom Kupu SCG Sirmijumova ekipa sastavljena isključivo od juniorki osvaja II mesto.

Postavlja se rekord SCG za starije juniorke na 4x100m u sastavu Laćarači, Novaković,Jovanović, Pavlović. Na Olimpijskom Festivalu Mladih Evrope u Linjanu učestvuju Dunja Spajić u skoku u vis gde zauzima 9. mesto, Aleksandra Pavlović na 400m sa plasmanom na 11. mesto te Nataša Laćarački na 100m.

Na prvenstvu sveta za mlađe juniorke u Marakešu takmiče Pavlovićeva na 400m,i Laćarački na 100m gde njih dve učestvujući u državnoj štafeti 100-200-300-400m i postavljaju rekord SCG. Na Kupu Evrope I liga u Liriji takmiči pet Sirmijumovih atletičara , a Tomaševićava osvaja I mesto.Na prvenstvu Balkana za seniore takmiči 7 atletičara, Tomaševićeva osvaja zlato u disku, Jovanovićeva bronzu na 4x100m. Na svetskom prvenstvu za seniore Tomaševićeva osvaja izvanredno 7. mesto, na Mediteranskim igrama uzima zlato, a na Univerzijadi bronzu. Tomaševićeva u toku godine 3 puta popravlja seniorski rekord države u disku. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniorke Pavlovićeva i Laćarački osvajaju srebro na 4x100m, na prvenstvu Balkana za starije juniorke Spajićeva osvaja bronzu u skoku u vis,Novakovićeva srebro na 4x100m a Laćarački i Pavlovićeva i Jovanovićeva medalje u štafetama. Na kupu Srbije za juniorke osvaja se ubedljivo prvo mesto mesto.Takmičeći na ECCCJ u Beogradu u B grupi atletičarke Simijuma više nego ubedljivo pobeđuju čime se plasiraju među 8 najboljih ženskih juniorkih ekipa Evrope. Ovo renomirano takmičenje AK Sirmijum organizuje zajedno sa Beogradskim Partizanom. Tatjana Jelača i ove godine dva puta popravlja rekord države za pionirke u bacanju koplja, dok Milica Macanović sedmi put za redom pobeđuje na Krosu RTS-a. Inicijativom čelnih ljudi Sirmijuma, pre svega Zorana Miščevića kao Predsednika Opštine Sremska Mitrovica ,na prostoru Parka kod KP doma na kom je u grubim radovima pod krov stavljen i klubski objekat, započinje izgradnja prvog atletskog stadiona u Državi.

2006. godina je godina značajna kao godina u kojoj je završen atletski stadion u Sremskoj Mitrovici pod nazivom Atletski Centar Sirmijm koji je dobio sertifikat IAAF-a, godina u kojoj je atletski klub Sirmijum sa svojim juniorkama takmičeći u A grupi ECCCJ u Moskvi zauzeo izvanredno peto mesto u Evropi.

Na prvenstvu Balkana za mlađe juniorke Laćarački osvaja medalju na 4x100m, dok na prvenstvu Balkana za starije juniorke Dunja Spajić osvaja bronzanu medalju u skoku u vis, a Laćarački medalje u štafetama 4x100m i 4x400m. U seniorskoj reprezentaciji Srbije učestvuju Tomaševićeva, Đukić, Spajićeva, Laćarački, Pavlović .Na prvenstvu Balkana za seniore Đukić osvaja bronzanu medalju u bacanju koplja. Na prvenstvu Evrope za seniore Tomaševićeva osvaja odlično 8. mesto čime se učvršćuje u eliti ove discipline.Pioniri AK Sirmijum osvajaju po prvi put SPAL- srpsku pionirsku atletsku ligu usastavu Nikola Milinković,Bojan Umetić,Vladimir Kostić,Nikola Spajić,Miloš Vuković i Bojan Simić.Pionir Milinković, nakon svega 4 meseca treninga postavlja rekord Srbije na 300m.

2007.godina je godina istorijskog ekipnog uspeha AK Sirmijum, godina u kojoj su juniorke Sirmijuma takmičeći četvrtu godinu za redom na ECCCJ , u Brnu u A grupi zauzele izvanredno III mesto u Evropi čime su ostavile nezaboravan trag u Srpskoj atletici. Isto tako , konkurišući sa ekipom juniora koji su se plasirali za ECCJ za 2008. godinu Klub dobija organizaciju ovog prestižnog takmičenja u svom gradu sledeće godine. Na seniorskom ekipnom prvenstvu Srbije muškarci osvajaju II mesto, a devojke III.

Na zimskom Kupu Evrope u bacanjima na Jalti Tomaševićeva osvaja medalju.

Na prvenstvu Sveta za mlađe juniore u Ostravi Tatjana Jelača ostvaruje izvanredno 6. mesto u bacanju koplja, dok je zapaženo nastupio i Nikola Milinković na 100m i 200m .Na prvenstvu Evrope za juniore u Hengelu učestvuje i Laćarački na 100m i 200m. Na Olimpijskom Festivalu mladih Evrope-EJOF-u u Beogradu fenomenalan uspeh ostvaruje Tatjana Jelača koja osvaja zlatnu medalju sa rekordom Igara, rekordima Srbije za mlađe i starije juniore te rekordom Srbije za seniorke. Milinković na istom takmičenju osvaja 11. mesto u Evropi na 100m i 200m.. Tomaševićeva ponovo osvaja bronzu na Univerzijadi ovaj put u Bankoku, kao i zlato na prvenstvu Balkana za seniorke. Na prvenstvu Balkana za mlađe juniore u Eskišehiru Jelača uzima zlato u koplju, Milinković bronzu na 4x100m. Na prvenstvu Balkana za starije juniore u Kragujevcu Jelača osvaja zlato u koplju, Milinković bronze na 100m i 4x100m, te zlato na 4x400m, Laćarački zlato na 4x100m , a Spajićeva bronzu u skoku u vis.Početkom godine Predsednik Kluba je postao Aleksandar Spajić, Sportski direktor Goran Pavlović. Klubski objekat je iste godine u potpunosti završen i opremljen, nabavljena je znatna trenažna i takmičerska oprema tako da su uslovi za atletiku koje je klub time dobio postali možda i najbolji u celoj Srbiji.

2008 godina za Sirmijum počinje nastupima na zimskom Kupu Evrope u bacanjima u Splitu gde Tomaševićeva uzima srebro, a Jelača debituje.Tatjana Jelača u toku godine još tri puta popravlja seniorski i juniorski rekord Srbije u koplju, u Baru, u Kragujevcu gde ostvaruje B olimpijsku normu, te na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Biđgošću na kom ostvaruje najveći uspeh u istoriji kluba, osvaja bronzanu medalju na svetskom prvenstvu. Na svetskom prvenstvu za starije juniore učestvuje u Miloš Petrović u skoku u vis. Na Olimpijske igre u Peking odlaze dve članice kluba, Tomaševićeva i Jelača te trener Krtinić. Na seniorskom prvenstvu Balkana zlato osvaja Tomaševićeva, na prvenstvu Balkana za juniore u Istanbulu Milinković osvaja srebro na 200m, bronze na 100m i 4x100m pri čemu postavlja i rekorde Srbije za mlađe juniore na 100m i 200m.Seniorski prvaci Srbije 2008.god. su bili Tomaševićeva disk, Đukić koplje, Spajićeva vis, Jelaca koplje, a apsolutno najbrzi na seniorskim listama Srbije na 100m i 200m je Milinkovic. Na prvenstvu Balkana za mladje

juniore u Baru Milinkovic uzima zlatne medalje na 100m i 400m, Koviljac Srecko srebrnu u skoku u vis, dok Umetic Bojan takmiceci van konkurencije ostvaruje treci rezultat na takmicenju.

AK Sirmium je imao veliku čast i obavezu koje je opravdao sprovođenjem više nego uspešne organizacije ECCCJ A grupa u Sremskoj Mitrovici uz učešće preko 400 gostiju iz cele Evrope .O uspešnoj organizaciji svedoči i pismo čestitke predsednika EAA Hajnca Virca. Sa ekipom juniora koja prvi put takmiči klub ostvaruje odlično IV mesto u Evropi. Miloš Petrović osvaja zlatnu medalju u skoku u vis, a Vedran Samac srebro u bacanju koplja.

2009 godina je godina koja je obilovala međunarodnim takmičenjima, od kojih su dva velika održana u Srbiji, Univerzijada u Beogradu, te Prvenstvo Evrope za juniore u Novom Sadu . No krenemo li redom moramo se dotaći Kupa Evrope za seniore, A grupa održanog u Norveškoj gde je Sirmijum seniorskoj reprezentaciji Srbije dao tri atletičara, i to Draganu Tomašević koja je pobedila u bacanju diska, Dunju Spajić vis i Miodraga Đukića koplje. Drugo veliko međunarodno takmičenje Mediteranske igre održane u Peskari Italija su donele Sirmijumu srebrnu medalju zahvaljujući kome drugom nego Dragani Tomašević . Svetske studentske igre, Univerzijada je sa velikom medijskom pažnjom održana početkom jula u Beogradu gde su pred domaćom publikom nastupila ni više ni manje čak 4 atletičara Sirmiuma, i to debitant Vedran Samac u bacanju koplja , Miodrag Đukić u istoj disciplini, Dunja Spajić u skoku u vis i naravno Dragana Tomašević u bacanju diska. Kuriozitet je da osim pomenutih četvoro iz celog Srema ni u jednom drugom sportu nije nastupio na Univerzijadi ni jedan drugi sportista. Istog jula meseca u Novom Sadu je održano prvenstvo Evrope za juniore gde je Sirmium opet bio masovan sa tri učesnika i to Vedrano Samcom koji je takmičio u finalu u bacanju koplja, Nikolom Milinkovićem na 100m i 200m, te Bojanom Umetićem u bacanju kugle. Vredno je spomenuti da je Tatjana Jelača koja je pola godine pre Evropskog prvenstva promenila klub osvojila zlatnu medalju na istom takmičenju. Prvenstvo Balkana za starije juniore je donelo Sirmijumu još jednu balkansku titulu, zlatnu medalju u bacanju koplja Vedrana Samca, te učešće još tri atletičara, Srećka Koviljca u skoku u vis, Bojana Umetića u bacanju diska i Nikole Milinkovića u štafetama 4x100m i 4x400m . U reprezentaciji Srbije na prvenstvu Balkana za mlađe juniore je nastupio Stefan Tešanović u bacanju koplja. Muška juniorska ekipa osvaja titulu ekipnog prvaka Srbije i pravo da 2010. po šesti put učestvuje na Kupu evropskih šampiona za juniore.I u 2009 godini atletičari Sirmiuma popravljaju rekorde Srbije, ovaj put Vedran Samac tri puta popravlja juniorski rekord Srbije u bacanju koplja.Kao pojačanja Crvene Zvezde na ECCCJ u Moskvi A grupa Nikola Milinković osvja srebro na 100m i 4x100m, a Bojan Umetić bronzu u bacanju diska. 2009. je godina kada je prvi put zaživeo visoko organizovan i stručan rad sa najmlađim kategorijama po standardima najorganizovanijih klubova, a sve zahvaljujući mladom stručnjaku, profesoru Prokoć Aleksandru, bivšem atletičaru Sirmiuma.

2010 je godina je mirna takmičarska godina koja je započelasa učešćem Dragane Tomašević i Miodraga Đukića na Kupu Evrope u Beogradu u okviru seniorske reprezentacije Srbije. U ovoj godini, posle dugog niza nisu održana prvenstva Balkana za seniore i juniore zbog opšte svetske finansijske krize čime je propuštene mogućnost osvajanja medalja za Sirmijum na ovim takmičenjima . Na seniorskom prvenstvu Srbije medalje za Sirmijum osvajaju Vedran Samac, Nemanja Jaćimović, Miloš Petrović, Ivona Šarić, Bojan Umetić, Mirko Roman, i pored toga što su sa šampionata izostali Dragana Tomašević i,Miodrag Đukić i Dunja Spajić . Iako je bio vrlo blisko ostvarenju norme u bacanju diska za svetsko prvenstvo juniora , Bojan Umetić ne uspeva da ostvari rezulltat sa kojim bi otputovao u Kanadu . Na ekipnom prvenstvu Srbije za starije juniore Sirmijum ubedljivo trijumfuje ispred 4 beogradska kluba. Na najvažnijem kontinentalnom atletskom takmičenju, prvenstvu Evrope za seniore Dragana Tomašević ostvaruje najbolji plasman u karijeri, zauzima 6. Mesto u bacanju diska. I konačno na klubskom prvenstvu Evrope za juniore, na ECCCJ u Bidgošću, Poljskoj muška ekipa Sirmijuma ostvaruje izvanredno III mesto, čime izjednačuje uspeh devojaka iz 2007. Godine iz Brna. Uspeh je veći time jer su u ekipi učestvovali i takmičili svi aktivni juniori Sirmijuma . Ostvarena je pobeda u štafeti 4x400m, Srebra su osvojili Bojan Umetić u kugli te štafeta 4x100m, a bronze Umetić u disku i Jaćimović Nemanja u trci na 110m prepone .Ekipi su veliki doprinos dali još Marko Smiljanić, Srećko Koviljac, Stefan Tešanović, Goran Radaković, Nikola Spajić, Miloš Vuković, Petar Đurić i Dragan Gmizić uz podršku Nikole Milinkovića i Vladimira Kostića.

Veliki uspeh i rezultatski učinak u ovoj godini je ostvario Vedran Samac u bacanju koplja osvajanjem II mesta na priznatom internacionalnom mitingu u Ljubljani sa medjunarodno vrednih 75,06m

2011.godina je godina godina brojnih velikih međunarodnih takmičenja. Sezonu otvara Samac Vedran nastupom na zimskom kupu Evrope u bacanjima u Sofiji gde u konkurenciji mlađih seniora zauzima 6. Mesto u Evropi.Na zimskom prvenstvu Srbije u bacanjima atletičari Sirmijuma igraju dominantnu ulogu, kod seniora u koplju zlato i srebro pripada Samcu sa izvanrednih 77,72m i Miodragu Đukiću, Stefan Tešanović pobeđuje u koplju kod juniora sa najboljim sezonskim juniorskim rezultatatom u Srbiji. Medalje osvajaju Dragan Gmizić, Ilija Kovačević i Stojan Džodan. Prvo veliko međunarodno takmičenje je Kup Evrope u atletici održano u Novom Sadu gde boje seniorske reprezentacije brani Dragana Tomašević sa zlatnom medaljom u bacanju diska a nastupa i Vedran Samac u bacanju koplja. Na seniorskom prvenstvu Balkana Dragana Tomašević u disku osvaja još jednu zlatnu medalju, a Srbiju u bacanju koplja predstavlja Vedran Samac. Na prvenstvu Srbije za mlađe pionire Uroš Petrić osvaja zlatne medalje u bacanju kugle i bacanju diska, a Dušan Džodan zlatnu medalju na 300m. Prvenstvo Srbije za mlađe juniore donosi bronzanu medalju Sirmijumu od Stojana Džodana u bacanju kladiva. Na prvenstvu Srbije za mlađe seniore Nikola Milinković osvaja bronzanu medalju na 100m, Bojan Umetić srebrne medalje u bacanju kugle i diska, Miloš Krsmanović bronzanu u bacanju koplja, Miloš Vuković srebrnu na 1500m, Srećko Koviljac srebrnu u skoku u vis, Vuković Uroš srebrna u skou u dalj. Na prvenstvu Srbije za juniore Dragan Gmizić osvaja zlato u bacanju kladiva, Stojan Džodan srebro u istij disciplini, Ilija Kovačević bronzanu medalju u bacanju kugle . Ne seniorskom prvenstvu Srbije Miodrag Đukić osvaja srebrnu medalju bacanju koplja, Bojan Umetić srebrnu u bacanju diska, Vedran Samac bronzanu u bacanju koplja. Na juniorskom prvenstvu Balkana nastupa Dragan Gmizič u bacanju kugle diska i kladiva. Na prvenstvu Evrope za mladje seniore u Ostravi učestvuje Vedran Samac u bacanju koplja, a iste godine učestvuje i na permit atletskom mitingu u Bidgošću, Poljska te gran pri mitingu u Karlstadu Švedska. I naravno najveći i najznačajniji uspeh atletičara AK Sirmijum je svakako 7. Mesto Dragane Tomašević u bacanju diska na svetskom seniorskom prvenstvu održanom u Daegu, Koreja na kom je Tomaševićeva postigla najbolji rezultat sezone i ostvarila A olimpijsku normu i bila jedna od dvoje najuspešnijih atletičara Srbije. U toku ove godine nastavlja se značajan rad na popravljanju uslova za trening, pre svega dobijanjem na korištenje od grada Sremska Mitrovica dodatne prostorije koju je Klub opremio u funkcionalnu teretanu kao jednu od osnova rada tokom cele godine, a nastavljeno je i sa nabavkom neophodnih atletskih rekvizita, kao i dopune opreme za teretanu sredstvima dobijenim od Olimpijskog Komiteta Srbije na osnovu rezultata i statusa olimpijke Dragane Tomašević. Rad se najmlađim kategorijama na najvišem stručnom i organizacionom nivou koji sprovodi trener Prokić Aleksandar je u toku ove godine dostigao najviš nivo jer je u klubu aktivno preko 70 najmlađih članova podeljenih u uzrasne kategorije, a održana je i uspešna takmičarska akcija za najmlađe u organizaciji kluba. U klubu je stručni rad sprovođen od strane Danila Krtinića, trenera Dragane Tomašević i šefa stručnog štaba,potom Aleksandra Spajića i Gorana Pavlovića koji su sprovodili program sa kategorijama seniora, juniora i pionira, te Saše Prokića – najmlađe kategorije.

Aleksandar Spajić, dipl.inž.

Predsednik AK Sirmijum